Film o trgovini ljudima
9. maja 2018.
Učenici škole „Milić Rakić Mirko“ na Eko kvizu u Beogradu
9. maja 2018.
Prikaži sve

Koncert za pamćenje

Članovi KUD „Abrašević“ su na tradicionalnom Đurđevdanskom koncertu, pesmom i igrom,  razgalili dušu i srce svojih sugrađana. U više od 90 minuta programa, u kome je nastupilo 100 igrača uz pratnju orkestra Doma kulture, za Prokupčane je pevala i solista Radio televizije Srbije Milena Jovanović. U jednoj pesmi njena vokalna podrška bio je i Marjan Gračanin.

-Ovo je 14. put da organizujemo Đurđevdanski koncert povodom Đurđevdana, koji je i slava nešeg „Abraševića“. Svi zajedno uživamo u ovim danima, koji su posvećeni upravo njima, njihovoj veseloj pesmi i igri, kojima nas, gde god se pojave, veoma uspešno predstavljaju, istakla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Prokupačka publika, koja je pozorišnu salu ispunila do poslednjeg mesta, potvrdila je i ovaj put da je uvek željna dobrih koncerata i muzike. Đurđevdanski koncert je samo jedan u nizu kvalitetnih programa Doma kulture i KUD „Abrašević“. Njime oni uvek iznova obraduju poštovaoce srpske narodne tradicije i folklora u našem gradu.

Veličina slova: