Виноградари обележили своју славу
14. фебруара 2018.
Успешан спортски викенд
19. фебруара 2018.
Прикажи све

Конференција за штампу у фабрици Леони у Нишу

На данашнјој конференцији за штампу у новотвореној немачкој фабрици аутоделова „ Леони“ у Нишу новинарима свих медиских кућа и гласила из јужне Србије обратио се директор Леонија у Србији Клеменс Сакс.
Он је поздравио новинаре и захвалио им се на досадашњој сарадњи изражавајући наду да ће и даља сарадња бити у истом духу а све у циљу промоције доброг рада и позитивног деловања на плану већег запошљавања пре свега младих људи у Србији.
-Ви знате да је наша компанија стара више од једног века и да је једна од најпознатијих и најуспешнијих у свету, казао је Сакс новинарима и додао да данас у 31 земљи у свету раде 93 фабрике „Леони“ сличних овој у Нишу , Прокупљу и Малошишту.
-Ми данас запошљавамо 86 000 радника и са годишњим приходом од 4,9 милијарди евра заузимамо високо четврто место у свету, рекао је директор и додао да ауто делове данас производе за све најпознатрије проитвођаче аутомобила у свету и имају тржиште на готово свим континентима, Азији, Европи, и северној Африци.


Говорећи о историјату градње фабрика у Србији Сакс је подсетио да је први погон 2008. године изграђен у Прокупљу а након њега 2015. фабрика у Малошишту и сада 2017. ова у Нишу. Такође је нагласио да је ова успешна светска компанија остварила веома добру сарадњу са Владом Србије и да је захваљујући томе успела да инвестира у српску привреду 24 милиона евра само током протекле 2017. године.
-До сада смо у Србији запослили 5 835 радника а планирамо да запошњавамо и даље јер смо схварили од колике је то важности пре свега за младе људе који захваљујући томе што су нашли посао сада могу и да формирају породице , казао је Сакс и истакао да је до сада у фабрикама „Леони“ склопљено више од стотину бракова између младих који су се упознали у њиховим производним погонима . Он је такође истакао да ова компанија поклања велику пажњу социјалном и здравственом статусу запослених и исто тако брине и о њиховим породицама и деци .


-Ми то не меримо новцем али до сада смо 300 000 евра дали у хуманитарне сврхе помажући болнице и дечије установе. Улагали смо у дечије вртиће, игралишта, школе и здравствене амбуланте у местима где раде наше фабрике , Прокупљу , Малошишту и Нишу , подвукао је Сакс и додао да је исто толико уложено и у школовање и стручно усавршавање радника .
У прелепом амбијенту савремене радничке кантине нове фабрике у Нишу , на којој би радницима „Леонија“ позавиделе и најмодерније фабрике у свету , директор је рекао да су људи и њихово добро и највеће богатство ове фабрике.
-Бринемо о напредовању у струци и радном усавршавању наших запослених а посебно нам је важна њихова едукација , усавршавање и школовање , нагласио је Сакс и додао да посебно добру сарадњу имају са нишким Универзитетом, са Економским , Машинским и Електронским факултетима као и да су ових дана потписали уговоре о стипендирању 15 најбољих студената ових факултета који ће до краја студија сваког месеца добијати стипендије од по 20 000 динара.

-Породица и њено проширење , повећање стандарда и бољи живот у Србији и наши су приоритети, казао је директор и додао да су у духу добрих односа и сарадње недавно увели и такозвани „породични дан“ током кога породице радника имају прилике да се јадном месечно окупљају и друже о трошку фабрике .


-Наши планови су велики и амбициозни тако ове године планирамо почетак изградње још једне, четврте фабрике Леони у Србији . Та фабрика ће бити у Краљеву, простираће се на 55 000 квадратних метара и запошљаваће око 5 000 радника , што ће бити и највећи број запослених до сада , истакао је Сакс. Он је подвукао да ће остварењем тог плана „Леони“ запослити укупно 10 000 људи у чертири фабрике у Србији.
-Ја само могу да захвали руководству ове земље која нам је омогућила да тако успешно развијемо бизнис овде и да на обострано задовољство упослимо толики број људи , прецизирао је Сакс . Он је рекао да је у потпуности задовољан својим радницима које је назвао марљивим , одговорним и вредним као и подршком коју има од локалних самоуправа у којима раде фабрике „Леони“ .
Посебно се захвалио на сарадњи и помоћи локалној самоуправи у Прокупљу где је и никла прва фабрика у Србији овог светски признатог произвођача и нагласио да и данас све проблеме који се тичу простора и инфраструктуре заједнички решавају на обострано задовољство а све у корист грађана Прокупља.

Величина слова: