Црвени крст помаже на санацији поплављених стамбених објеката у Прокупљу
8. јула 2020.
Уведена ванредна ситуација због короне у Прокупљу, циљ заштита становништва и спречавање ширења вируса
8. јула 2020.
Прикажи све

Конкурс за фестивал „Лектирићи ex yu фест“ у току

Конкурс за учешће на осмом Међународном фестивалу за децу и младе „Лектирићи ex yu фест“, чији је организатор Народна библиотека „Раде Драинац“ је отворен, каже директор ове установе културе Драган Огњановић.

-Сваке године у ово време расписујемо конкурс, јер пре свега, односно играња представа на фестивалу на јесен, има много посла. Представе треба прегледати, одабрати оне које ће бити део ове наше осме по реду театарске чаролије. Треба изабрати за публику оно што би требало да види, што можда до сада није видела, а што је пре свега квалитетно и вредно приказивања, истакао је Огњановић.

Он је навео да је идејни творац овог пројекта драмски уметник и режисер многобројних позоришних представа, међу којима су и представе Драмског студија Гимназије, Зоран Цветковић. Са њим су талентовани  глумци ове школе, освојили велики број награда на различитим фестивалима широм наше земље.

-Наша прелепа мисија траје већ осам година, а прокупачка публика је видела велики број веома квалитетних и тематски различитих представа. Уверите се зашто смо јединствени, тако што ћете се пријавити одмах, јер САДА, може бити касно.

Овако је, у свом препознатљивом и оригиналном стилу Цветковић упутио позив свим позориштима у Србији, али и ван ње, да слањем својих предства на конкурс, добију  прилику да буду део Међународног фестивала „Лектирићи ex yu фест“. Пријаве треба послати на мејл адресу zorancv53@gmail.com

Да подсетимо, на прошлогодишњем фестивалу, љубитељи позоришта видели су 12 представа, 8 за децу и 4 за младе. Најбоља представа у категорији за децу, била је представа „Чаробњак из Оза“ Милене Деполо, у режији Игора Ристића, коју су одиграли чланови ОДДФ „Жар птица“ из Сурдулице, док је најбоља представа за младе, према мишљењу жирија била „Оркестар Титаник“ Христа Бојчева, у режији Иване Милосављевић, Католичког школског центра „Свети Фрањо“ из Тузле.

Величина слова: