Grad Prokuplje poklonio školama raznobojne kante za reciklažu
11. juna 2019.
Pešačka staza ispod zgrade Gradske uprave: Nekad i sad
11. juna 2019.
Prikaži sve

Kontrola zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima

Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja sprovode akciju preventivnih pregleda i kontrole zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima.

Tako su tokom prethodne nedelje, kontrolisali zdravlje zaposlenih u Poreskoj upravi, Upravi za trezor i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, filijala u Prokuplju.

-U okviru ovih pregleda, kod 48 zaposlenih urađena je kontrola vrednosti šećera, holesterola i triglicerida u krvi, kao i kontrola krvnog pritiska, uz organizaciju FOB testa, kazali su iz Preventivnog centra.

Takođe su naglasili da su u slučajevima sumnje na postojanje bolesti, ili otkrivanja faktora rizika kod pregledanih, oni dobijali korisne lekarske savete i upućivani na dalje detaljnije kontrole.

-Zadovoljni smo odzivom i rezultatima u većini slučajeva, kao  i time da su ljudi prihvatili preventivne preglede kao obavezan deo zdravlja u smislu da „kilogram prevetive mnogo više vredi nego gram lečenja“, istakla je portparol Doma zdravlja u Prokuplju Violeta Mirković.

Ove nedelje, preventivni pregledi se nastavljaju kontrolom zdravlja zaposlenih u Šumskoj sekciji.

Veličina slova: