„Lepotica i zverka“ sutra premijerno za prokupačku publiku
29. oktobra 2019.
Asfaltirana ulica u Gornjoj Stražavi
29. oktobra 2019.
Prikaži sve

Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ posetili Prolom banju

Zaposleni u Dnevnom boravku „Sunce“ u Vodicama, iskoristili su lepe oktobarske dane za raznovrsne aktivnosti, u cilju očuvanja i unapređenja mentalnog i fizičkog zdravlja svojih korisnika.

-Proteklog vikenda, ugostili smo korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju “Mara“ iz Niša, za koje smo organizovali jednodnevni izlet i tom prilikom obišli Prolom banju. Za goste, ali i za naše korisnike, bilo je to nezaboravno druženje koje je nastavljeno u našem Dnevnom boravku. Lepo vreme iskoristili smo za igre na otvorenom, sportske aktivnosti i igre motorike, kazala je defektolog Ivana Ugrenović.


Pored društvenih aktivnosti, u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja korisnika, organizovani su opšti i specijalistički sistematski pregledi, ali i stručna usavršavanja zaposlenih. U cilju sticanja novih znanja i primene u svom radu sa osobama sa smetnjama u razvoju, oni su učestvovali na Oktobarskim susretima u socijalnoj zaštiti, koje tradicionalno organizuje niški Centar za socijalni rad i Grad Niš. Tema ovogodišnjeg skupa, bila je „Nasilje nad decom“.

Veličina slova: