Заједнички концерт ученика и наставника Мизичке школе
11. јуна 2018.
У Великој Плани поправљен пут
12. јуна 2018.
Прикажи све

Корисници Дома старих посетили Нишку Бању

Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу организовао је за своје кориснике  једнодневни излет у Нишкој бањи, у оквиру редовних активности и годишњег плана  рада  који спроводи ова установа.

Тако је за  32 корисника Дома , који су у пратњи запослених  обишли ову оазу здравља и мира надомак  града Ниша,  протекли петак  био један од најлепше проведених дана у протеклом периоду.

-Наша установа  организује овакве излете у склопу рeдовних активности, а у томе нам помаже локална самоуправа, као и  бројни спонзори  из Топлице. Овај излет протекао је у лепом дружењу, а наши корисници  имали су прилику да се упознају са историјом овога краја и са самим лечилиштем и благодетима  краљевства воде, здравља и лепоте, рекао је директор Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу, др Небојша Вукадиновић.

Према његовим речима, за кориснике Дома од великог су значаја оваква организована путовања и обиласци бања  и знаменитости у Србији, тако да је већ у плану још један излет у септембру.

-Оваква дружења  помажу нашим корисницима да улепшају свакодневницу, да  упознају  наше бање и друге знаменитости. Имамо кориснике, на пример из Војводине , који нису имали прилику да обиђу ове крајеве. Осим тога, заједнички ручак у ресторану у Нишкој Бањи, дружење и забава, све то доприноси добром расположењу наших корисника, а и запослених који су у прилици да помогну старим лицима, казао је Вукадиновић.

Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу  једина је установа оваквог типа у Топличком округу и у њему је тренутно смештено 125 лица, док је његов смештајни капацитет  150. Запослени о корисницима брину  24 сата , што значи да поред  медицинских техничара и неговатеља,  ту је и тим стручних лица, који се сатоји од лекара, терапеута, радног  терапеута и социјалног радника, који улажу напоре да се корисници ове установе осећају задовољно.

-На  место директора ове установе дошао сам пре више од два месеца и  улажем доста напора да ниво услуга које пружамо старим и немоћним лицима подигнемо на виши ниво. У том смислу обишао сам и друге Домове, како би  разменом искустава и знања,   допринео да у нашој установи боравак буде још лепши и садржајнији, истакао је Вукадиновић.

 

Девет корисника на бањски опоравак о трошку ПИО фонда

 

По први пут Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу  пријавио је своје кориснике за бесплатан  боравак у неку од бања у Србији. Како наводи  директор др  Небојша Вукадиновић,  девет корисника ће ове године отићи на бањски опоравак о трошку ПИО фонда.

-Предали смо захтеве за бесплатан боравак наших корисника у неку од бања у Србији и у складу са критеријумима, они су одобрени за њих деветоро. У зависности од здравственог стања и потребе за лечење и рехабилитацију, они ће ове године отићи и искористити могућност коју им је обезбедило министарство. Задовољни смо што смо и у том смислу помогли нашим корисницима и што нису морали сами да се баве администарцијом и подносе захтеве, ракао је Вукадиновић.

 

 

 

Величина слова: