Pobeda Topličanina na gostovanju
9. septembra 2019.
Posle tromesečne letnje pauze, narodna kuhinja počela sa radom
9. septembra 2019.
Prikaži sve

Korisnici „Sunca“ osvojili drugo mesto na Sportskim susretima u Lebanu

Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ iz Prokuplja, osvojili su drugo mesto na Sportskim susretima dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji su održani u Lebanu.

-Osvojili smo drugo mesto u slobodnom bacanju lopte na koš, zahvaljujući našem korisniku Vuksanu Spasiću. Ovo priznanje je uspeh cele ekipe, koja je brojala sedam članova, ali i stručnih radnika i saradnika, kazala je defektolog Ivana Ugrenović.

Kako ističe, nagrada je došla sasvim zasluženo, jer su se korisnici „Sunca“ u prethodnom periodu svakodnevno pripremali za učešće u svih pet takmičarskih disciplina. Veoma su zadovoljni postignutim rezultatima, jer u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, kada su dobili zahvalnice za učešće, ove godine pripala im je vredna nagrada.

-Osnovni cilj ovog takmičenja, jeste socijalizacija dece i omladine sa smetnjama u razvoju, razvijanje i jačanje motornih veština kroz takmičenje, podizanje nivoa sigurnosti i socijalne uključenosti dece. Doprinos u realizaciji ovakvih događaja je sveukupni, kako za same korisnike, tako i za nas koji neposredno učestvujemo u njihovim pripremama, istakla je Ugrenović.

Na jubilarnoj manifestaciji, učestvovalo je 15 gradova i opština iz južnog dela Srbije. Ove godine, gosti Lebana bili su takmičari iz Niša, Leskovca, Bora, Vladičinog Hana, Dimitovgrada, dok će naredni Susreti biti održani u Boru.

Svaki grad ovog dela Srbije ima priliku da jednom u 15 godina  bude domaćin Susreta, koji u ljudima bude najiskrenije emocije i čine da se učesnici osećaju kao ravnopravni članovi našeg društva.

Veličina slova: