Ljudi u gradu i na selu moraju imati iste uslove za život
24. jula 2019.
Žetva u Toplici se bliži kraju
24. jula 2019.
Prikaži sve

Kraljevina Norveška raspisala konkurs za dodelu bespovratnih sredstava početnicima u poslovanju

Kraljevina Norveška je u saradnji sa Vladom Republike Srbije raspisala Javni poziv pod nazivom “Podrška početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga”.

Cilj ovog poziva je doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima.

Očekuje se otvaranje najmanje 70 radnih mesta, kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Na ovaj konkurs mogu da se prijave početnici u poslovanju i postojeća preduzeća iz 91 lokalne samouprave, među kojima je grad Prokuplje i opštine Topličkog okruga Kuršumlija, Blace i Žitorađa.

Ukupan budžet poziva iznosi 798.000 dolara.

Tako će se za podršku početnicima u poslovanju opredeliti  399.000 američkih dolara u dinarima, a maksimalna vrednost po grantu će biti 11.400 dolara.

I za podršku unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranju novih radnih mesta opredeljeno je takođe 399.000 dolara i maksimalna vrednost po grantu je 11.400 dolara.

Projekat „Norveška za vas“ zadržava pravo da preraspodeli sredstva između jednog i drugog “lota” u zavisnosti od kvaliteta aplikacija.

Svi projekti koji budu dobili finansijsku podršku trajaće najviše 12 meseci.

Oni koji dobiju finansijsku podršku Norveške su u obavezi da daju gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od 10 ili 20 odsto u zavisnosti u kojoj su kategoriji konkurisali za sredstva.

Svi zainteresovani mogu preuzeti detaljne informacije o pozivu, kao i prijavne formulare sa internet stranice www.norveskazavas.org.rs.

Popunjene prijavne formulare i prateću dokumentaciju u skladu sa uslovima poziva zainteresovani mogu poslati do 15. avgusta 2019. godine na rsoc.applications@unops.org.

Veličina slova: