Kvalitetnije usluge u Domu starih, lepši život korisnika
10. oktobra 2019.
Predškolci u poseti Crvenom krstu
10. oktobra 2019.
Prikaži sve

Kreativna radionica Kulturno obrazovnog centra „Toplica“ za predškolce

U okviru obeležavanja „Dečije nedelje“, Kulturno obrazovni centar „Toplica“ u Prokuplju, danas je ugostio najstariju grupu polaznika Predškolske ustanove „Neven“, i za njih organizovao kreativnu radionicu o dečijim pravima.

Kroz igru, na zabavan način, deca su oslikavala i oblačila papirne lutke, i u isto vreme se upoznavala sa svojim pravima, kao što su pravo na život, na bezbedno odrastanje, učenje, slobodnu igru…

Mališani su, bojeći lica lutkama, saznali da se, osim po boji kože, deca ni po čemu drugom ne razlikuju, i da imaju ista prava.

-Gotovo svake nedelje, za predškolce i decu školskog uzrasta imamo neki kreativan program, bilo da se radi o kreativnim radionicama, koje su veoma popularne, ili o nekoj drugoj zabavnoj vrsti druženja, kazala je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

Prema njenim rečima, godišnje kroz takve keativne radionice prođe više od hiljadu dece iz Prokuplja, što najbolje govori o interesovanju koje za ovakav vid učenja, kroz zabavu, školarci pokazuju.

-Već sledećeg meseca, imaćemo obeležavanje „Svetskog dana deteta“, gde ćemo takođe imati odgovarajući program, kazala je Krasić.

Kako je naglasila, u okviru Kulturno obrazovnog centra „Toplica“, organizuju se kreativne radionice i za odrasle, putem kojih oni iskazuju kreativnost i korisno utroše slobodno vreme.

Veličina slova: