Фондација “Ана и Владе Дивац” и Град Прокупље поделили донације најмлађим пољопривредницима
19. јула 2019.
Прва платна младих уметника на ликовној радионици
19. јула 2019.
Прикажи све

Кувала се рибља чорба

У оквиру прославе градске славе, одржано је сада већ традиционално такмичење у спремању рибље чорбе у организацији Удружења спортских риболоваца „Бистро“, уз сарадњу са Градом Прокупљем. Овогодишња манифестација организована је у центру града, а такмичење је било у другом плану јер је циљ ове акције, окупљање и дружење.

-Пету годину за редом како организујемо такмичење у спремању рибље чорбе у оквиру славских свечаности и презадовољни смо како све протиче. Сваке године је све боље и боље и масовније. Данас се такмичи 15 екипа, док је једна ван конкуренције. Одлучили смо да од ове године ово такмичење буде ревијално, да нема победника и сви који су учествовали добиће на крају дипломе и захвалнице, рекао је Срђан Радосављевић, председник Удружења спортских риболоваца „Бистро“.

Након двочасовног кувања, жири је све учеснике прогласио за победнике, а велики број Прокупчана са одушевљењем је пратио ово такмичење. Као поклон, на крају, рибари су све посетиоце частили рибљом чорбом.

Спортски програм прославе градске славе завршава се данас. На терену Основне школе “Никодије Стојановић Татко”, одржаће се финална утакмица у малом фудбалу, као и такмичење у надвлачењу конопца, док ће се у центру града, са почетком у 18 часова, по први пут одржати спорт за најмлађе.

Величина слова: