Наставак првенства за кошаркаше
26. јануара 2018.
Лидер у приватном предузетништву
27. јануара 2018.
Прикажи све

Лауреатима уручене Светосавске повеље

У част првог српског просветитеља Свети Саве, у прокупачком Дому културе, одржана је Светосавска академија, на којој је овогодишњим лауреатима, доктору Дарку Лакетићу и привредном предузећу “Гама консалтинг“ из Прокупља, Светосавске повеље уручио начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић.


У присуству председника Општине Прокупље Александара Симоновића, чланова Општинског већа, представника осталих топличких општина, представника Црве, Војске Србије, Мупа, представника просвете, културе и здравства, као и самих добитника и бројних грађана, Светосавска академија је отворена интонирањем државне химне „Боже правде“ у извођењу Дечијег хора Дома културе „Сањалице“, а потом и Светосавске химне.
-Ова Светосавска академија посвећена је Светом Сави, али и свим његовим следбеницима и добитницима овог престижног признања. Корацима и Савиним стопама требало би да иду сви, јер другог пута нема. Наш просветитељ и учитељ, добротвор и хуманиста нам је трасирао пут и на томе смо му захвални, рекао је на свечаној академији начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић.


Он је додао да је Топлица ризница надарених , вредних, радних и поштених људи, који су увек ту и када треба и кад се не виде и вапе за руком која ће их узети и показати им Савин пут.


-Спортисти-рукометаши, фудбалери, каратисти, ђаци-студенти, учитељи-професори, књижевници-песници, вајари, сликари, привредници-установе и организације, сви заједно граде Топлицу, ону коју волимо, будућност у коју верујемо. Кроз векове, кроз бурну историју, као светионик и чувар идентитета, стајала је наша вера и Црква, учитељи наших душа. Прошлу 2017. годину, добрим делима и хуманошћу, обележили су доктор Дарко Лакетић и компанија „Гама консалтинг“. Међу 13 предлога, колико је стигло на Конкурс који је расписао Топлички управни округ, издвојила су се ова два. Они су сасвим заслужено постали овогодишњи лауреати Светосавске повеље са именом првог српског просветитеља Свети Саве, истакао је Вукадиновић.
Он је у својој беседи нагласио да је Србија у својој историји имала много буна, устанака и ратова у којима је губила младост и снагу, али да сада сигурним корацима и уздигнуте главе иде напред.

-Наша земља је кроз векове опстајала захваљујући својим људима, храбрим Топличанима који су се увек пожртвовано и јуначки борили за слободу. Данас чинимо све да очувамо нашу нацију и српски род. Као потомци Косте Војиновића, Косте Пећанца и славних јунака Гвозденог пука, идемо ка миру и стабилности, новим радним местима, пуним породилиштима, осмесима на лицима младих и задовољних суграђана. Топлица воли слободу и увек је спремна за нове победе и подвиге који ће јој донети просперитет и бољитак, подвукао је Вукадиновић.
У име компаније „Гама консалтинг“, награду је примила финансијски директор Наташа Јелић.
-Драго ми је да сам на овај дан овде и да примам ово велико и значајно признање. Тиме што сте одлучили да награда припадне нама, показали сте да нас поштујете и да сте препознали наш рад и резултате, као и наше залагање да нашим запосленима обезбедимо што боље услове за рад и живот. И убудуће ћемо бити друштвено одговорна компанија и помагаћемо и социјално угрожене породице. Подржаваћемо спорт и културу у нашем граду, али и све важне пројекте, које буде спроводила наша локална самоуправа за добробит свих нас заједно, рекла је Јелић.

Примајући Светосавску повељу доктор Дарко Лакетић се захвалио својим суграђанима и поручио да је признање које је примио и њихово, јер су управо они ти који су у њему препознали човека који следи пут Светосавља и чини све како би својим Прокупчанима учинио живот бољим и квалитетнијим.

 -Поштовани суграђанаи, свештенство, начелниче Топличког управног округа, председниче Општине Прокупље, директори јавних предузећа, установа, уважени гости. Част ми је и задовољство да будем на овом месту и примим ово престижно признање, које пре свега видим као личну сатисфакцију, али и као награду за уложени труд, самопрегор, рад и велики напор, да наш град и овај регион, учинимо бољим местом за живот. Желим да истакнем да је ова награда и ваша, зато што сте ви препознали идеју и мене као човека, који ће сваки атом своје снаге и срца уложити да се у овом граду боље живи и на томе сам вам искрено захвалан, истакао је Лакетић.

Он је нагласио да се посебно захваљује својим сарадницима, начелнику Топличког управног округа Небојши Вукадиновићу и председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу, али и свим другим људима, који су дали велики допринос у овом, како је рекао, заједничком пројекту.
-На овом месту, ово признање ме радује, али и обавезује. Пре свега ме обавезује да вам јавно обећам да ћу дати свој последњи атом снаге да Прокупље буде бољи град. Идемо добрим путем да оно не добије само статус града, већ да поседује све атрибуте једног града и убеђен сам да ћемо у томе успети, подвукао је доктор Дарко Лакетић.
У програму Светосавске академије учествовао је Дечији хор Дома културе „Сањалице““на челу са диригентом Сањом Стојковић, као и глумци Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, Душица Лазић, Јован Станковић, Дејан Јовичић и Срђан Живковић.

Величина слова: