Међусобна сарадња допринела бољем раду Удружења
18. септембра 2019.
Рукометашице и рукометаши крећу у борбу за бодове
19. септембра 2019.
Прикажи све

„Лектирићи“ данас у Блацу

У оквиру седмог Међународног позоришног фестивала за децу и омладину „Лектирићи екс ју фест“, данас ће љубитељи позоришне уметности у Блацу, моћи да погледају представу нишког позоришта. Реч је о представи „Зана Замфирова“, позоришта младих „Трећа половина“ из Ниша. Представа је урађена по мотивима романа „Зона Замфирова“ Стевана Сремца, а по тексту Иване и Мирољуба Недовића, док је режију урадила Ивана Недовић.

-Овогодишњи Фестивал отворили смо у Прокупљу, па су тако наши суграђани уживали у представи крушевачког позоришта. Данас прилику за уживање у представи Нишлија имају Блачани. Такав је концепт Фестивала и то је сигурно добро, јер ће онда љубитељи позоришта имати прилику да угосте глумце и да виде представе из различитих градова наше земље у својим позориштима, истакао је руководилац Фестивала Зоран Цветковић.

Он је нагласио да ће следећа, трећа представа „Лектирића“ бити одржана поново у Прокупљу, али тек по завршетку манифестације „Дечија недеља“, која се дешава почетком октобра.

Овај Фестивал организује прокупачка Библиотека уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Прокупља.

Величина слова: