Na Toplici održano takmičenje sportskih ribolovaca iz cele Srbije
15. jula 2019.
Tradicionalni šahovski turnir u okviru obeležavanja gradske slave
16. jula 2019.
Prikaži sve

Likovna kolonija u čast velikog slikara Bože Ilića

Trinaest slikara iz Srbije i Makedonije danas je iz Galerije „Boža Ilić“, krenulo put rodnog kraja velikog srpskog slikara Bože Ilića, kako bi na Belom Kamenu stvaralo na 23. koloniji, koja nosi ime ovog poznatog i značajnog umetnika.

-Od večeras, zvanično počinje slikarska kolonija, koja svojim trajanjem, već dugi niz godina, slavi ime našeg Bože Ilića. Ona će trajati do 21. jula, kada ćemo u Galeriji u Prokuplju, u okviru slavskih svečanosti, organizovati izložbu dela nastalih na ovogodišnjoj koloniji,rekao je istoričar umetnosti iz Narodnog muzeja Toplice Dragan Popović.

On je naglasio da će slike koje učesnici budu naslikali, kao i do sada, ostati prokupačkom Muzeju.

-U planu je da svaki autor naslika po dve slike, od kojih će jedna biti pejzaži, a drugu će uraditi po slobodnom izboru, naglasio je Popović.

Ovogodišnji učesnici slikarske kolonije „Boža Ilić“, koji će stvarati u živopisnom ambijentu Belog Kamena su Trajče Jovanov, Jelica Ašanin, Goran Ristić, Miroslav Lazović, Biljana Lazović, Islam Hasić, Anđela Micić, Teodora Micić, Zoran Čalija, Milosav Urošević, Minja Čvorić, Zoran Mihajlović i Dijana Kožović.

Veličina slova: