Kompjuter Danici na poklon
13. septembra 2018.
Počela berba grožđa
14. septembra 2018.
Prikaži sve

Literarni konkurs za učenike

Povodom obeležavanja Evropskog dana jezika, 26. septembra, Kulturno obrazovni centar Toplica raspisao je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Prokuplje.

„Govorimo li evropskim jezikom“ tema je na koju će učenici odgovoriti svojim talentom, znanjem, maštom i osvojiti jednu od nagrada koje je za autore najboljih radova pripremio KOC “Toplica“.

-Na Dan evropskog jezika, 26.septembra zainteresovana publika imaće priliku da čuje sve prispele radove, a žiri će odabrati tri najbolja i nagraditi autore knjigama napisanim na nekom od evropskih jezika, kazala je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

Učenici svoje radove mogu dostaviti do 25.septembra, a propozicije konkursa su da se autori potpišu punim imenom i prezimenom, kao i da navedu naziv škole, razred koji pohađaju i kontakt telefon. Radove slati na adresu, Kulturno obrazovni centar „Toplica“, Knez Mihajlova br.55 , 18400 Prokuplje, ili putem elektronske pošte na adresu koctoplicapk@gmail.com. Takođe se mogu predati lično u prostorijama KOC-a. Za dodatne informacije obratiti se na tel. 027/312-113.

Svake godine 26. septembra obeležava se Evropski dan jezika, uspostavljen od strane Saveta Evrope 6.decembra 2001.godine. Cilj manifestacije je promovisanje jezičke raznovrsnosti i intelektualnog dijaloga među narodima, ali i da se naglasi značaj učenja jezika u svim uzrastima.

 

Veličina slova: