U Muzeju u toku sakupljanje starih igračaka
10. septembra 2019.
Akcija suzbijanja larvi komaraca na području Prokuplja
10. septembra 2019.
Prikaži sve

Lokalna samouprava finansira vantelesnu oplodnju-podnošenje zahteva do 20. novembra

Gradska uprava je u skladu sa populacionom politikom opredelila sredstva za finansiranje vantelesne oplodnje, za bračne ili vanbračne parove koji više ne ispunjavaju kriterijume za finansiranje od strane RFZO.

Ovim programom, lokalna samouprava daje svoj doprinos rešavanju  ovog problema, koji je, prema statističkim podacima, prisutan kod svakog šestog para u Srbiji.

Nadležni u Gradskoj upravi, ovim putem pozivaju sve zainteresovane parove da pripreme potrebnu dokumentaciju i podnesu zahteve najkasnije do 20. novembra ove godine, kako bi ostvarili pravo na finansiranje vantelesne oplodnje.

Pravo na finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare bračni (vanbračni) partneri koji su imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živorođenog deteta o trošku RFZO, kao i lica koja su odbijena od strane RFZO, pri čemu i u jednom i u drugom slučaju, žena u momentu podnošenja zahteva nije navršila 45 godina.

Zahtev za ostvarivanje prava na jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju, može se preuzeti na zvaničnoj internet strani Grada Prokuplja u odeljku „Konkursi, obaveštenja  i oglasi“ htpp:org.rs/konkursi-obaveštenja-i-oglasi, ili na pisarnici Gradske uprave.

Sve informacije i konsultacije pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje, mogu se dobiti na brojeve telefona 027/324-862 i 027/324-625.

Veličina slova: