Prokupčani razvili zastavu “Gvozdenog puka” na Kajmakčalanu
5. novembra 2018.
Sanacija puta Gornje Kordince-Bajčince povezala dva sela,meštani prezadovoljni
6. novembra 2018.
Prikaži sve

Lov za pamćenje

Lovci Lovačkog udruženja „Toplica“ su tokom prethodnog vikenda ustrelili 22 divlje svinje. Lov na ovu divljač u lovištu Udruženja, koje se prostire na površini od 61.474 hektara, počeo je 1. oktobra ove i trajaće do 15. januara naredne godine.

-Prvog dana lovnog vikenda na divlje svinje, prokupački lovci pokazali su izuzetnu preciznost, veštinu i organizovanost. Ovo je do sada najveći ulov ove divljači tokom jednog dana, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja “Toplica” Vladan Lazić i dodao da je lov bio organizovan u rezervatu koji se prostire u šumama Rgajskih planina i Vidojevice.

Prema njegovim rečima, u ovom rezervatu do kraja lovne sezone neće više biti organizovan lov na divlje svinje.

-Dobre pripreme za lovnu sezonu i disciplina samih lovaca već prvog lovnog vikenda nagoveštavaju da će biti ispoštovani svi lovački propisi, izjavio je Lazić i dodao da će u cilju suzbijanja krivolova i lova pod farovima u lovištu biti organizovano svakodnevno dežurstvo lovočuvara.

Lazić je posebno podvukao da se meso divljači može upotrebljavati za ishranu nakon analiza koje vrši Veterinarski institut iz Niša.

Veličina slova: