Stavljanje u funkciju turističkih potencijala grada, prioritet rada Turističke organizacije
21. januara 2020.
Pošumljavanje i novi šumski putevi na teritoriji Prokuplja
23. januara 2020.
Prikaži sve

Mali glumci najbolji promoteri pozorišne predstave

Da bi što veći broj naših sugrađana prisustvovao pozorišnoj predstavi “Od princa do prosvetitelja”, koju izvode učenici odeljenja 4/2 Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko”, mladi glumci obišli su pojedine prokupačke ustanove.

Sa svojom učiteljicom Slavicom Čikarić, oni su posetili Policijsku upravu, Sud, Apoteku, Gimnaziju, Osnovnu školu “Nikodije Stojanović Tatko” i druge, gde su zaposlenima  govorili o sadržaju predstave.

-Ideja da posete ustanove i na taj način pozovu starije da što više prisustvuju pozorišnoj predstavi, potekla je od samih mladih glumaca. Mnogo strpljenja i vremena trebalo je da se izdvoji, kako bi zajednički napravili ovu predstavu, rekla je Slavica Čikarić i dodala da je u protekla dva meseca, bilo zadovoljstvo raditi sa učenicima.

Prema njenim rečima, sama predstava govori o životu Rastka Nemanjića, njegovom odlasku u manastir, borbi za pravoslavlje…

-Mi smo mali, ali smo ozbiljno shvatili poruku Svetog Save. Radom i zalaganjem, dajemo ovu predstavu. Kupovinom ulaznica, mi ćemo urediti našu učionicu, stvoriti lep i prijatan prostor, gde provodimo najlepše dane našeg detinjstva i školovanja, poručili su mali glumci zaposlenima tokom posete i pozvali ih da dođu i pogledaju predstavu.

Predstava “Od princa do prosvetitelja”, održaće se u velikoj sali Doma kulture 23. januara sa početkom u 18 časova. Sav prihod od ulaznica, čija cena iznosi 200 dinara, namenjen je za opremanje učionice.

Veličina slova: