Ускршња радионица у Културно-образовном центру “Топлица“
24. априла 2019.
Дом здравља, Болница, Апотека и Пошта дежурају током празника
25. априла 2019.
Прикажи све

Малишани у Прокупљу знају саобраћајна правила

Предшколска установа „Невен“ већ пуних 40 година организује  акцију „Дете у саобраћају“, са циљем да деца науче правила безбедног учествовања и понашања у саобраћају. Ове године је у тој акцији учествовало 39 малишана из 13 група предшколског програма целодневног и полудневног боравка.

Смотра је одржана у објекту „Радост“, а предшколаци су се такмичили у решавању теста из области саобраћаја, а након тога и у практичном делу, када су на полигону возили бицикл.

Како истичу у овој васпитно-образовној установи, учесници су  показали добро знање и одговорили на постављене задатке са високим оценама.

И ове године су се, наравно, издвојили најбољи, те су тако у појединачној категорији и на тесту и у вожњи бицикла, прво место са истим бројем поена освојили Елена Томашевић, Данило Атанасковић и Вук Миловановић. Друго место су поделили Марта Ђорић, Василије Стојановић, Богдан Лукић, Павле Челић и Вељко Станојевић. На трећем месту нашли су се Петар Гавриловић и Огњен Шубарановић.На овом такмичењу било је и најбољих у екипном делу. Прво место заузеле су групе васпитачица Сање Тасковић и Јадранке Стефановић, друго место је припало групи Данијеле Тасић, а треће Оливери Димић и Марији Вељковић.

У Предшколској установи „Невен“ истичу да, приликом организовања овог традиционалног такмичења, имају велику помоћ и подршку Полицијске управе у Прокупљу. Ове године, у оцењивању такмичара, овој образовној установи су помогли саобраћајци Новица Стојановић и Ивица Коцић.

Величина слова: