Гусле су српска читанка и историја
4. јуна 2018.
Расписан конкурс за упис студената
5. јуна 2018.
Прикажи све

Међународна награда Аматерском позоришту „Хранислав Драгутиновић“

На Драмском аматерском фестивалу у Кочанима у Македонији, позоришна представа „ Ана је чекала“ Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, освојила је награду за уметничку иновацију и позоришно истраживање. Представу је по тексту Србијанке Станковић режирала Тијана Петровић.

Од четрдесетак представа колико је било пријављено за Фестивал, прокупачко позориште је прошло селекцију и нашло се међу 15, као једино из Србије.

После успешно изведене представе у уторак 29. маја стигло је и заслужено признање. Жири је наградио искрену пожртвованост ансамбла и уметничку ширину у стварању овог ауторског пројекта.

-Овај наступ на фестивалу у Кочанима је било десето, јубиларно извођење представе „Ана је чекала“. Задовољна сам игром целог ансамбла, јер смо је извели са пуно емоција, које нису изостале ни после сазнавања да смо освојили још једну награду. Надам се да ћемо и следеће године поново учествовати на ово међународном фестивалу, истакла је редитељ награђене представе Тијана Петровић.

Ово је прва међународна награда, коју је добила ова представа. Претходило јој је треће место на Фестивалу аматерске режије, када је и глумица Љиљана Илић, освојила награду за најбољу женску споредну улогу.

Следеће њено извођење планирано  је за 15. јун у Луткарском позоришту у Нишу.

Величина слова: