Potreban zajednički projekat za neolitska naselja na Balkanu
30. avgusta 2018.
Opština Prokuplje pripremila poklone za prvake
31. avgusta 2018.
Prikaži sve

Međusobna pomoć i razumevanje

Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju ostvaruje izuzetno dobru saradnju sa mnogim udruženjima i organizacijama, kako bi svojim korisnicima obezbedio što bolje uslove za boravak i život u ovoj ustanovi.

Kako su i sami ustanova koja je zahvaljujući brojnim donacijama uspela da unapredi svoj rad, Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti za Toplički okrug u okviru kojeg radi Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sunce“, nastoji da zahvaljujući saradnji sa srodnim organizacijama obezbedi donacije i uputi ih onima kojima je najpotrebnija. Sekretar ovog Udruženja, Dragoslav Petrović kaže da je veliko zadovoljstvo kada možete da pomognete drugima i kada deo svog poklona izdvojite za druge.

Tako je ovo Udruženje  za korisnike Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju obezbedilo donaciju kojoj su se korisnici veoma obradovali, a reč je o garderobi koja će im koristiti u predstojeće hladnije dane. Ono što je još vrednije od same donacije je saznanje da neko misli na njih i da želi da im uputi lepu reč i trenutak pažnje.

-Zahvalni smo Udruženju na ovoj donaciji i na posetama našim korisnicima, kao i svima koji  nam dolaze i trude se da život u Domu učine sadržajnijim.  Zahvalni smo i učenicima prokupačkih škola koji nas često posećuju, članovima drugih udruženja, brojnim saradnicima, rekao je direktor Doma starih Nebojša Vukadinović.

Zahvaljujući međusobnoj saradnji, ova ustanova je nedavno ustupila deo svoje mehanizacije JKP „Hameum“ na korišćenje tokom realizacije velikog projekta izgradnje spomen parka Gvozdenom puku, što pokazuje da su prokupačke ustanove i preduzeća jedinstveni kada su u pitanju interesi građana Prokuplja.

Veličina slova: