Film klub Prokuplje predstavio film o našem gradu u Sloveniji
2. novembra 2018.
Završena vakcinacija protiv gripa, upotrebljeno 1.250 doza vakcine
2. novembra 2018.
Prikaži sve

Merenje pokazalo: Povećana frekvencija saobraćaja u centru grada

Učenici Tehničke škole „15. maj“, koji se obrazuju za vozače u drumskom saobraćaju, merili su frekvenciju saobraćaja na  pojedinim  prokupačkim saobraćajnicama. Ova akcija sprovedena je uz pomoć Saobraćajne policije Policijske uprave i Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje.

Nastavnik praktične nastave saobraćajne grupe predmeta, Bojan Nikolić, rekao je da se ovo tradicionalno dnevno merenje vrši u vremenu od 7 do 15 časova.

-Na osnovu dosadašnjih rezultata, može se videti da se frekvencija saobraćaja kroz glavne prokupačke ulice iz godine u godinu povećava u proseku za 10 odsto. Rezultate ovih merenja dostavljamo Saobraćajnoj policiji Policijske uprave u Prokuplju, sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju, izjavio je on i dodao da se podaci dostavljaju i Agenciji za bezbednost saobraćaja u Beogradu.

Na osnovu podataka, u vremenu od 10 do 11 časova, na najprometnijoj ulici kod zgrade Suda evidentiran je protok više od 1.100 putničkih automobila, 67 lakih teretnih vozila, 94 srednja i 50 teških teretnih vozila, kao i 27 autobusa.

-Jedan od osnovnih ciljeva ovih merenja jeste da se na osnovu relevantnih pokazatelja preduzmu odgovarajuće mere za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, naročito školske dece, izjavio je profesor saobraćajne grupe predmeta Srđan Jović i dodao da je najveći promet vozila u saobraćaju u vremenu od  6.30 do 7.30 i od 13.30 do 15.30 časova.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će frekvencija saobraćaja kroz centar grada biti smanjena nakon izgradnje auto puta Niš-Pločnik-Merdare.

 

Veličina slova: