Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа обележило Светог Василија Острошког
13. маја 2019.
Богати садржаји у оквиру манифестације „Музеји за 10“
14. маја 2019.
Прикажи све

Милован Вучићевић: Поносан сам на рад Удружења пензионера у Прокупљу

На Скупштини Удружења пензионера у Прокупљу разматрани су Извештај о раду у прошлој и План рада за ову годину, као и финансијски извештај за 2018. годину.

Председник Удружења, Милован Вучићевић, истакао је да је побољшање материјално социјалног положаја пензионера био приоритет рада у прошлој години.

-Током прошле године, на одложено плаћање, сухомеснате производе купило је 617 пензионера, огревно дрво 375, угаљ 105, а кромпир 56, изјавио је он и додао да је организација делила позајмице и за куповину лекова и плаћање електричне енергије.

На седници је истакнуто да је до 14. маја ове године, преко 100 пензионера добило позајмице по 15.000 динара за куповину огревног дрвета, а да је 188 чланова на одложено плаћање купило сухомеснате производе у укупној вредности од 94.000 динара.

-Финансијско пословање организације је под сталном контролом  Надзорног и Извршног одбора, као и делегата Скупштине, каже Вучићевић и додаје да организација тренутно располаже са скоро 4,5 милиона динара.

-Да је приоритет рада Удружења пружање помоћи члановима са најнижим пензијама, говори податак да је у последњих месец дана пакете са основним животним намирницама добило више од 2.000 пензионера, истакнуто је на седници.

Током прошле године, у сарадњи са Домом здравља, сваког петка организовани су превентивни здравствени прегледи.

-Да организација добро ради, говори чињеница да се прошле године учланило 236, а до 14. маја ове године скоро 350 пензионера. Због свеукупног рада Удружења, који је јаван и транспарентан и који броји близу 8.000 чланова, поносан сам на све активности које се реализују у Удружењу пензионера, закључио је Милован Вучићевић.

Величина слова: