Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio prokupačku Bolnicu, posao za još sedam lekara
11. septembra 2019.
Preventivni pregledi za radnike fabrike „Leoni“ u Prokuplju: Kontrola zdravlja obavezna i za mlade osobe
12. septembra 2019.
Prikaži sve

Ministar Zlatibor Lončar u Domu zdravlja, predstavljen projekat izmeštanja Bolnice

Prilikom posete Prokuplju, i nakon obilaska Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je prokupački Dom zdravlja, gde se upoznao sa radom ove zdravstvene  ustanove i projektom rekonstrukcije postojećeg objekta u kojem će biti izmeštena Opšta bolnica.

Kako je istaknuto na prezentaciji ovog projekta, pored rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja, predviđena je i izgradnja novog operacionog bloka, koji bi sadržao četiri savremene operacione sale sa pratećim malim salama, izgrađenim po najvišim  evropskim standardima.

Upoznajući prisutne sa projektom novog savremenog Zdravstvenog centra u Prokuplju, dipl. inženjer Radoslav Galić je istakao da se radi o ustanovi koja će biti izgrađena po najvišim evropskim standardima.

-U planu je ugradnja multifunkcionalnih sistema, gde možemo da pratimo tok operacije, ne ulazeći u salu, rekao je Galić.

Ceo kompleks, namenjen je građanima svih opština Topličkog okruga, koji će imati kompletne, savremene zdravstvene usluge na jednom mestu.

Veličina slova: