Ниске температуре штете пшеници, ратари: чекамо снег
10. јануара 2020.
Директор Апотеке Прокупље Златан Миљковић: Концесија најбоље решење за дугорочно одржавање стабилности установе
10. јануара 2020.
Прикажи све

Младима из Топличког округа уручени уговори о обављању стручне праксе

У Свечаној сали Градске управе Прокупља, данас су уручени уговори о спровођењу програма стручне праксе, који реализује локална самоуправа у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Уговоре за двадесет двоје младих људи са подручја Топличког округа, уручио је градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, који је изразио велико задовољство што се из године у годину, све више младих људи пријављује за овај програм.

-Због великог интересовања младих за обављање стручне праксе, ове године издвојили смо из буџета знатно више средстава за ту намену. Долазак у колектив и практичан рад је прилика да теоријско знања које сте стекли током школовања, употпуните практичним знањем, али и да га покажете, постанете видљиви за послодавца. Нашем граду потребни су млади, способни људи који ће у његов развој уложити своје знање и рад, изјавио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Полазницима програма, обратио се и начелник Топличког управног округа, Милан Аранђеловић, који је изразио задовољство што је доста младих, који се по завршетку студија враћају у свој град, са жељом да у њему нађу посао.

-Желим да истакнем да никада није било веће интересовање за програм стручне праксе, за који је ове године издвојено нешто мање од пет милиона динара. Захваљујем се послодавцима и Националној служби за запошљавање у Прокупљу, али и свим младим људима који ће у нашим установама обављати стручну праксу, а то радно искуство ће им помоћи да одлуче којим путем треба да наставе, рекао је начелник Топличког округа Милан Аранђеловић.

 

Величина слова: