Ubrzani setveni radovi
14. novembra 2019.
Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa
14. novembra 2019.
Prikaži sve

Muzička škola „Kornelije Stanković“ obeležila rođendan

Nesvakidašnjim programom u prokupačkom Domu kulture, koji je bio svojevrstan umetnički performans, Muzička škola „Kornelije Stanković“ obeležila je po drugi put svoj rođendan.

-Ova obrazovna ustanova, osnovana je 13. novembra 1980. godine, ali mi Dan škole obeležavamo od prošle godine na ovaj način. Pominjemo ga, jer je lepo da se zna koliko trajemo i koliko su naša deca vredna i uspešna, rekao je direktor Muzičke škole Vladimir Drobnjak.

On se, na samom početku razgovora, pohvalio uspehom svog đaka Nikole Krička, koji je na Svetskom prvenstvu u harmonici u Portugalu osvojio četvrto mesto.

-Svi smo se obradovali ovom uspehu. Nikola pohađa Muzičku školu u izdvojenom odeljenju u Blacu. Našu decu očekuje i Republičko takmičenje iz solfeđa i teorije muzike u decembru ove godine. Očekujemo da i sa ovog takmičenja donesemo veliki broj nagrada, baš kao i prethodnih godina, istakao je Drobnjak.

On je naglasio da su za ceo koncept programa povodom Dana škole, imali veliku pomoć Doma kulture i pesnika i glumca Srđana Živkovića.

-On je osmislio scenario cele večeri. Bilo je tu i glume na sceni, u kojoj su se oprobali i naši nastavnici. Muzika je bila neizostavni deo večeri. Uživala je publika, na naše veliko zadovoljstvo, i to nagrađivala brojnim aplauzima. Program je bio ispunjen i klasičnom i modernom muzikom, jer smo hteli da zadovoljimo različite muzičke ukuse, ispričao je direktor ove vrlo uspešne, prokupačke Muzičke škole Vladimir Drobnjak.

Prošle godine su svoj rođendan, učenici i nastavnici ove Škole, obeležili programom koji su posvetili prvom srpskom, školovanom kompozitoru Korneliju Stankoviću, a već sledeće će, kako ističu, on biti drugačiji i od ovogodišnjeg.

Veličina slova: