Preventivne mere protiv korone: Maske u zatvorenom i socijalna distanca od metar i po
1. jula 2020.
Prokupački bazen spreman za otvaranje
2. jula 2020.
Prikaži sve

Muzičko-poetsko veče na platou Doma kulture

Muzičko-poetsko veče Književne omladine Prokuplje, pod nazivom „Ojačani težinom, stvorili smo reč“, održano je sinoć na platou Doma kulture.

Ljubitelji poezije i muzike, imali su priliku da uživaju u divnom ženskom vokalu, stihovima i zvuku gitare Teodore Stanojević, u stihovima mladosti Mirjane Ranđelović, Miloša Stojiljkovića, Maše Spasić, Kristine Milošević i Ivane Đurković. Kroz muzičko-poetsko veče, Književna omladina Prokuplja, koja radi u sastavu Doma kulture, poslala je poruku kulture, koja glasi „Ne pasti pod težinom okolnosti, braniti se lepim rečima i brinuti o svom zdravlju i zdravlju drugih.“

-Ovo je bila prilika da naši najmlađi stvaraoci predstave svoj rad, jer su bili vredni i aktivni tokom čitavog vanrednog stanja u našoj zemlji. Dom kulture je na ovaj način ispoštovao njihov trud i želju da budu aktivni, jer su to uvek i bili ranijih godina za vreme naše tradicionalne manifestacije „Kulturno leto“, ali i drugim prilikama. Ove godine ćemo se držati uputstava i svih propisanih mera, kako bi se zaštitili od infekcije korona virusom, pa ćemo našu publiku, o pojedinačnim događajima koje ćemo organizovati, obaveštavati blagovremeno, rekla  je direktor Doma kulture Tijana Petrović.

Otvarajući ovo književno veče, predsednik Književne omladine Prokuplje Ivana Đurković je istakla, da vanredno stanje nije zaustavilo stvralački poriv članova ove družine. Naprotiv, oni su stvarali i za vreme vanrednog stanja, a njihove stihove, ljubitelji poezije imali su priliku da čitaju na sajtu ove ustanove kulture.

-Čitati poeziju je umetnost. Nije to samo rutina čitalačke mašte, kao kad čitamo prozu. Pre svega poeziju ne čitamo svakoga dana. Čitamo je u onim trenucima kada osetimo da je naša duša setna i melanholična. Zato je leto pravo vreme za čitanje i uživanje u njoj, a razdraganost i seta istovremeno, upravo su ono što će učiniti da nam oko zaigra i da dobijemo želju za pesmom, bez obzira na to koliko je težine u našim trenucima življenja, naglasila je ovom prilikom Đurković.

I već, ovo prvo letnje druženje mladih stvaralaca Prokuplja, održano je uz propisane mere zaštite i na otvorenom, a obradovalo je sve posetioce, koji su se uželeli ovakvih događaja u gradu. Interesovanje, da čuju šta u svojim stihovima govore mlade pesničke snage, pokazali su i naši sugrađani koji su izašli u večernju šetnju, ali su jedan deo svog vremena proveli pored platoa Doma kulture.

Veličina slova: