Нови апарати обогатили прокупачку Болницу
25. јула 2019.
Екипе ЈКП “Хамеум” сређују паркове у Прокупљу
25. јула 2019.
Прикажи све

На дечијем игралишту на Хисару постављени столови и клупе

Чланови Удружења за церебралну и дечију парализу у Прокупљу, у склопу пројекта „Одржавање и уређење зелених површина“, данас су на брду Хисар поставили два стола и три клупе.

Овај пројекат кроз јавне радове финансира Национална Служба за запошљавање у износу од 1,2 милиона динара.

-У прављењу ових клупа и столова, наши чланови уложили су много труда и љубави, како би улепшали дечије игралиште на брду Хисар. Финансирањем овог пројекта, локална самоуправа је показала и доказала да су особе са инвалидитетом саставни део друштва и да могу, у границама својих радних способности, да дају одређени допринос уређењу зелених површина, изјавио је председник Удружења за церебралну и дечију парализу Милутин Стојановић и додао да је на овом пројекту, који траје до 30. септембра, ангажовано осам радника.

Он је истакао да они раде и на реализацији пројекта „Културна инклузија“. На овом пројекту, који се финансира од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у износу од 275.000 динара, ангажовано је пет чланова Удружења.

-Током лета, биће организоване многе радионице, на којима ће наши чланови показати да знају да сликају, цртају, певају, свирају, глуме и рецитују. Део програмског садржаја биће презентован и грађанима Прокупља и представљен 5. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитетом, рекао је он.

Величина слова: