Војници касарне у Прокупљу обележили Марковдан, градоначелник Александар Симоновић добио захвалницу за успешну сарадњу
8. маја 2019.
“Ђурђевдански концерт” одушевио Прокупчане
9. маја 2019.
Прикажи све

На основу броја заштићене деце ММР вакцином, Дом здравља Прокупље најбољи у региону и међу првима у Србији

-Што се тиче имунизације, наша Служба је по свим сегментима, када је реч о броју вакцинисане деце и примљених ММР вакцина током редовне и ванредне вакцинације, најбоља у региону и међу првима у Србији, рекла је начелница Службе за заштиту деце и школске деце прокупачког Дома здравља, педијатар др Верица Бојичић.

Она је то казала поводом акције коју је Дом здравља недавно спровео у склопу обележавања Европске недеље имунизације, са циљем да се јавности укаже на важност како обавезних, тако и препоручених вакцина.

-Током акције, изабрани лекари-педијатри су у директном контакту са родитељима, пре свега деце која полазе у први разред основне школе, указали на значај вакцинације, у циљу спречавања заразних болести, казала је докторка Бојичић.

Она је нагласила да је до почетка ове године у склопу редовне вакцинације, а према распореду, на подручју града Прокупља вакцинисано 97 одсто деце, што је импозантна бројка. Та деца сада су заштићена од епидемије морбила, рубеола, малих богиња, заушака и других сличних болести.

-Колико је наша Служба ефикасна у вакцинисању и колико смо успешно спровели вакцинацију, најбоље се видело током епидемије малих богиња која нас је заобишла и поред тога што је било пуно оболелих у нашем суседству, рецимо у Нишу, казала је др Бојичић.

У складу са слоганом који је пратио овогодишњу акцију Европске недеље имунизације „Свако има право на индивидуално мишљење, али вакцинација је и колективна одговорност“, свим родитељима, али и заинтересованим грађанима приказан је видео у холу прокупачког Дома здравља.

-Имали смо одличну сарадњу и велики одзив родитеља, пре свега деце која се спремају за школу, тако да могу да кажем да смо их готово сто одсто вакцинисали и заштитили од болести, што је и најважније, закључила је др Верица Бојичић.

Величина слова: