У току подела пакета
27. септембра 2018.
Изложба у част Братислава Ристића
27. септембра 2018.
Прикажи све

Награђени најбољи литерарни радови

Културно образовни центар „Топлица“у Прокупљу, наградио је ауторе најбољих радова на литерарном конкурсу за ученике средњих и основних школа, који је организован поводом обележавања Дана европског језика. Како у Прокупљу ових дана теку Дани европске баштине, које организује Народни музеј Топлице, презентацијом најбољих радова и доделом награда обележена је и ова културна манифестација.

На тему „Говоримо ли европским језиком“ одговорило је 13 ученика, за које је ово била прилика да покажу знање, машту и искажу емоције и размишљања означају познавања страних језика. Награђени ученици,Тамара Ђорђевић, Михаило Низић и Нина Раденковић добили су речнике страних језика који ће им послужити да што лакше савладају стране језике.

-Имали смо прилику да чујемо награђене радове и закључимо како наши ученици посматрају Европу, колико су заинтересовани за комуникацију на страним јзицима, колико нам она значи и где је наш језик у односу на друге, казала је директорка КОЦ-а Љиљана Красић и додала да је  из ОШ „9.октобар“ пристигло највише радова на ову тему.

Она је овом приликом истакла да су овакве манифестације и обележавање важних датума прилика да ученици покажу таленат, знање и вештине које поседују, а да су награде само мотив за још бољи рад и учешће на конкурсима које орагнизују установе културе у Прокупљу.

 

Величина слова: