Европска унија и Влада Швајцарске допринеле бољем животу становништва
23. фебруара 2018.
Отежан саобраћај због снега
26. фебруара 2018.
Прикажи све

Најбоље песникиње из Трстеника и Лапова

Овогодишњи лауреат Сретењске повеље, на „Сретењским сусретима песника“, који су синоћ одржани у прокупачком Дому културе, јесте песникиња Нада Новаковић из Трстеника, док је Сретењско одличје припало још једној песникињи, Слађани Дилић из Лапова. Награђене песникиње су добиле слику са Ивањданске ликовне колоније у Ајдановцу, часопис „Ток“ и најновију књигу прокупачког ствараоца Миливоја Крстића.


Жири, кога су чинили књижевни ствараоци Љубиша Красић и Данијел Јовановић из Прокупља и Александра Павловић из Алексинца, имао је веома тежак задатак, јер је од 38 песника колико је учествовало на сусретима, требало издвојити најбоље.
Због тога је ово била прилика да се додели и осам захвалница књижевним друштвима, која су послала своје песнике, да буду део ове важне манифестације и својим стиховима обогате њен програм.
Добитнице Сретењске повеље и Сретењског одличја су по завршетку такмичарског дела ове манифестације истакле да никада не очекују награду, па се оне ваљда зато и догоде, али да веома воле да пишу поезију.


-Често учествујем на песничким маратонима, јер волим да се дружим са људима који се ту појаве. Упознам пуно њих и увек се изроди неко лепо пријатељство. Овде је вечерас било веома пријатно, сама организација је добра и место је лепо, истакла је Нада Новаковић, награђена песникиња из Трстеника.
Директорка Дома културе Тијана Петровић је поздравила учеснике тринаестих „Сретењских сусрета песника“ и захвалила им се на томе што негују писану реч и српски језик.


-Било је право задовољство бити у публици и слушати вашу поезију. Приредили сте љубитељима писане речи прави несвакидашњи ужитак. Драго ми је да вас ове године дочекујемо у нашој кући, у реновираној згради Дома културе и позивам вас да нам дођете и следеће године, нагласила је Петровић.
Казивању поезије песника из Алексинца, Параћина, Лапова, Сокобање, Трстеника и многих других градова у Србији, на овогодишњим „Сретењским сусретима“, поред бројних Прокупачана, присуствовала је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

Величина слова: