Дејан Миловановић, шеф кабинета министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића посетио Прокупље
29. марта 2018.
Почиње пролећна сетва
30. марта 2018.
Прикажи све

Најбољи рецитатори учествују на Окружном такмичењу

Прокупачки Дом културе је под традиционалним слоганом „Песниче народа мог“, организовало  49. Општинско такмичење рецитатора.

-Ово је једна од најстаријих и посебно лепих манифестација коју наша установа са великим задовољством организује. Лепо је бити домаћин деци која воле да читају и говоре стихове, рекла је директор Дома културе Тијана Петровић и пожелела нове успехе такмичарима који су се пласирали за Окружно такмичење.

И овај пут је жири који је оцењивао рецитаторе, (Далибор Поповић, Манди Живковић и Соња Миљковић) имао веома тежак задатак, али је ипак од добрих издвојио најбоље.

Међу такмичарима нижег узраста, ученика од првог до четвртог разреда на Окружно такмичење су се пласирали Дуња Џипковић (ОШ.“9. октобар“), Марта Јордачијевић (ОШ.“Ратко Павловић Ћићко“), Исидора Савић (ОШ.“ 9.октобар) и Петар Цветковић (ОШ. „Ратко Павловић Ћићко“).

У категорији средњег узраста, рецитатора од петог до осмог разреда, најбољи су били Софија Ђорђевић (ОШ. „Никодије Стојановић Татко“), Милица Поповић (ОШ. „Ратко Павловић Ћићко), Мина Стајковић (ОШ. „Ратко Павловић Ћићко), Александра Милосављевић (ОШ.“ Никодије Стојановић Татко“) и Душан Барјактаревић (ОШ.“Ратко Павловић Ћићко).

Међу најстаријим рецитаторима, у категорији средњошколаца, стихове су најбоље казивали Милена Костић (Гимназија), Милутин Милошевић (Гимназија), Милена Перић (Гимназија) и Ивана Јанковић (Медицинска школа „Др Алекса Савић).

Рецитатори, који су према одлуци жирија били најбољи на Општинском такмичењу, своје рецитаторско умеће показаће и на Окружном, које ће бити одржано крајем априла у нашем граду.

Величина слова: