Pogačijada u Prokuplju
3. aprila 2018.
Nova ulična rasveta u Reljincu
3. aprila 2018.
Prikaži sve

Najbolji u „Topličkim šalarijama“ Ivan Aleksić

Humorista Ivan Aleksić Čauš ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatno magerence“ na „Topličkim šalarijama“, koje organizuje galerija Fil-art na Svetski dan šale, 1.april.

Ovu nagradu dodelio mu je žiri, koji je radio u sastavu Dragan Drobnjak, Čedomir Ristić i Božidar Filipović. Drugu, nagradu publike „Srebrno magarence“ dobio je glumac Zoran Radenković.

U ovogodišnjim, šestim po redu „Topličkim šalarijama“ pored dobitnika, učestvovali su i pesnici Dragan Radović iz Leskovca, Milivoje Krstić iz Prokuplja i glumci Dramskog studija Gimnazije Prokuplje.

Ovaj Prokupčanin za sebe kaže da je doktor za dušu i razbibriga za sve one koji bi trebalo više da se smeju i vesele životu.

-Počeo sam 2000. godine u humorističkoj emisiji „Smehoteka“ na radiju „M“ u Merošini. A onda i na mnogim drugim koji su želeli da na svojim radio talasima imaju minute koji će uveseljavati njihove slušaoce. Tu su „Ritam“ u Vranjskoj banji, „Art“ radio TV Niš i mnogi drugi u našoj bližoj i daljoj okolini, kaže dobitnik ovog za njega veoma važnog priznanja.

Interesantno je  da je Aleksić uveseljavao šalama svoje drugove još u školskim danima. U to vreme je vodio i tada poznatu manifestaciju „Susreti sela“. Zahvaljujući njemu jedne godine ekipa Donje Trnave je pobedila i od Opštine Prokuplje kao nagradu dobila ulično osvetljenje.

-Volim da se šalim, najviše na svoj račun, ali i da pričam viceve. Drago mi je kad su ljudi nasmejani oko mene i trudim se da doprinesem boljem raspoloženju i atmosferi u društvu u kome se nalazim, ističe Ivan Aleksić.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Zlatno magarence“ sertifikat estradnog umetnika dobio je 2005. godine, a u međuvremenu je snimio i kompakt disk sa vicevima.

Svaki dan svog života, ali i sebi dragih ljudi, ispunjava šalama i dosetkama, koji su kako kaže, veliki saveznici svih nas u svakodnevnim životnim dešavanjima.

 

Veličina slova: