Расписан конкурс за доделу Светосавске повеље
9. јануара 2020.
Ниске температуре штете пшеници, ратари: чекамо снег
10. јануара 2020.
Прикажи све

Народна кухиња прошле године радила девет месеци

За суфинансирање пројекта “Народна кухиња и социјална делатност”, који је реализовао Црвени крст у Прокупљу, за период март-децембар 2019. године, из локалног буџета издвојено је 13 милиона динара.

Намењена средства, утрошена су за спремање бесплатних оброка за социјално најугроженије породице, поделу пакета са основним намирницама и огревног дрвета.

-Током прошле године, укупно је подељено 68.700 оброка, од чега 55.800 куваних и 12.900 сувих. Ове оброке, месечно је примало 300 особа. Као и претходних, и прошле године, Народна кухиња радила је девет месеци, изјавио је секретар Црвеног крста Драган Суботић и додао да се припрема хране и подела, вршила у кухињи и просторијама Туристичко спортске организације.

Према његовим речима, осим велике помоћи локалне самоуправе, помоћ за несметан рад Народне кухиње имали су и од стране Црвеног крста Србије и пекаре „Паша“.

Суботић је истакао да је Центар за социјални рад и прошле године правио спискове породица које испуњавају услове за бесплатну доделу оброка.

Величина слова: