Postavljaju se kante za smeće po gradu
4. juna 2020.
Asfaltiran još jedan put u Berilju
4. juna 2020.
Prikaži sve

Nastavlja se akcija podele humanitarnih paketa najugroženijim Prokupčanima

Volonteri  i zaposleni Crvenog krsta Prokuplje ovih dana imaju pune ruke posla na podeli humanitarnih paketa sa hranom i brašnom kao i paketima sredstava za higijenu namenjenih najugroženijim građanima Prokuplja različitih socijalnih  kategorija u cilju lakšeg prevazilaženja teške ekonomske situacije uzrokovane  pandemijom korona virusa.

-U ovom periodu pomoć je obezbeđena za pripadnike romske nacionalnosti, porodice lošijeg materijalnog stanja ali i za građane koji ne ostvaruju pravo ni po kom osnovu na socijalnu pomoć, kazala je Marija Lazić iz prokupačkog Crvenog krsta.

Ovu pomoć građanima Prokuplja obezbedili su Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, lokalna samouprava i USAID.

-Nakon distribucije pomoći na seoskom području, gde su paketi uručeni romskim porodicama u Žitnom Potoku, akcija je nastavljena u gradskim naseljima Čerkez mahala, Mala Guba, Berilje i Carina, a narednih dana paketi će biti dostavljeni i svim ostalim građanima kojima je ova pomoć najpotrebnija, istakli  su u prokupačkom Crvenom krstu.

Veličina slova: