Изложба Милана Туцовића поклон Топличанима
28. маја 2018.
Дружење полиције и основаца
29. маја 2018.
Прикажи све

Наставља се асфалтирање градских тротоара

У наставку акције асфалтирања тротоара, данас се завршавају радови у улици Ратка Павловића, на потезу од Техничке школе до раскрснице у смеру према центру града у дужини од око 100 метара. За овај пројекат у оквиру којег ће бити санирана највећа оштећења на подручју града, Општина Прокупље издвојила је 5.100.000,00 динара.

Према наводима извођача радова, у току је уградња асфалта на површини од 380 метара квадратних, а упоредо се одвијају и радови на припреми за асфалтирање тротоара на супротној страни улице, као и на потезу од раскрснице према Малој пијаци.

Поред центра града, где су недавно уређени тротоари, обезбедили лакше кретање пешака, већу безбедност и лепши изглед нашег града, акција се наставља и у овом делу града који је такође веома прометан због близине школе и пијаце.

– Радови се одвијају по плану, сутра настављамо асфалтирање тротоара преко пута улице, али због велике фреквенције саобраћаја апелујемо на пешаке и возаче да буду максимално опрезни како би омогућили несметано извођење радова, кажу путари.

Житељи овог дела града кажу да су веома задовољни овом акцијом локалне самоупрве, јер им је омогућено лакше и безбедније кретање, али и лепши изглед улице којом свакодневно пролазе.

-Иако не живим у овом делу града, овим тротоаром свакодневно пролазим као и сви грађани Прокупља, јер је ова улица централна саобраћајница. Веома је важно да су нам уређени тротоари јер су они огледало сваког града. Локална самоуправа интензивно ради на решавању инфраструктурних проблема, што је за сваку похвалу, посебно због тога што ниједан део града није запостављен, казао је Лазар Обрадовић.

 

 

Величина слова: