Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović: Put Donja Konjuša-Gornja Konjuša još uvek nije završen, apelujem na građane da budu strpljivi
16. jula 2019.
Raznovrstan turistički potencijal Prokuplja
17. jula 2019.
Prikaži sve

Nastavlja se bogat i sadržajan program slavskih svečanosti

Program obeležavanja gradske slave, nastavlja se večeras u Domu kulture, izložbom slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, koja će biti otvorena u 19.30 sati. Pola sata kasnije, na istom mestu, u pozorišnoj sali, počeće koncert gudačkog kvarteta „Alegro“. Za sutra, u 19 sati, u Narodnom muzeju Toplice najavljeni su „Duhovni razgovori“, dok je u petak, u 20 sati, Muzej rezervisan za otvaranje izložbe pod nazivom „Ratni put Moravske divizije 1914-1918.“

Uoči gradske slave, u subotu, 20. jula, na Grepcu će, u 12 sati, biti održan Sabor harmonikaša, a potom će Prokupčani, u 17 sati, ispred crkve Svetog Prokopija dočekati vladiku niškog Arsenija. Crkveno svenarodna liturgija biće održana u 19 sati, a svečana Prokopovdanska akademija, na kojoj će biti uručene nagrade ovogodišnjim laureatima, u 20 sati, u Domu kulture.

Na sam dan gradske slave, 21. jula, Prokupčani će, u 7.30 sati, dočekati vladiku niškog Arsenija. Tačno u 8 sati, u crkvi Svetog Prokopija, vladika će služiti prazničnu liturgiju. U Galeriji „Boža Ilić“, u 11 sati, biće otvorena izložba slika učesnika 23. Likovne kolonije „Boža Ilić“ iz Srbije i Makedonije, koji trenutno stvaraju na Belom Kamenu.

U isto vreme, u pešačkoj zoni našeg grada, biće organizovana  sada već tradicionalna „Ulica darivanja“, dok će u večernjim satima Prokupčani uživati u kulturno-umetničkom programu, koji je pripremio Dom kulture od 19.30 sati, a potom i u koncertu „Pink Panter” benda, od 20.30 sati. Početak koncerta „Legendi“ zakazan je za 22.15. Samo petnaest minuta pre početka koncerta,  planiran je i vatromet.

Veličina slova: