Suzbijanje larvi komaraca na području Topličkog okruga u četvrtak
12. juna 2019.
Završni koncert Muzičke škole „Kornelije Stanković“ oduševio publiku
13. juna 2019.
Prikaži sve

„Ne ljuti se čoveče“ u Predškolskoj ustanovi “Neven”

Predškolska ustanova “Neven“ od prošle godine u svom programu ima i društvenu igru „Ne ljuti se čoveče“, u kojoj učestvuju predškolci, a koju realizuje na kraju školske godine.

Na veliku radost prokupačkih mališana, igra je realizovana bez ikakvih problema, a publika je nagradila aplauzom svaki dobar rezultat. Deca su naučila da bez ljutnje podnesu poraz i da sa osmehom nastave dalje, baš kao što će to morati i ubuduće, u svakodnevnom životu. Kroz ovu igru, moglo se videti njihovo držanje i ponašanje, ali i ono što su naučila, zapažala i osećala, tokom cele školske godine.

-“Ne ljuti se čoveče“ je valjda prva društvena igra sa kojom se sretne svako dete, a njena magija sačinjena od jednostavnosti, sposobnosti da se razvije takmičarski duh i odnos prema pobedama i porazima, čini da joj se i mnogi odrasli iznova vraćaju. Tim naše ustanove, pod nazivom „Zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja“, ovu igru uvrstio je u završni sadržaj i aktivnost, koja je i ovaj put uspešno realizovana, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Neven“ Vesna Jovanović.

Na ovaj način, prema rečima Jovanovićeve, vaspitači pokušavaju da kod dece razviju posebne pozitivne veštine i osobine, kao što su istrajnost, tolerancija, poštovanje pravila. Mališani su upućeni jedni na druge u svojim saradničkim odnosima i sami izrađuju taktiku igre.

-Ovako negujemo i zdrav sportski duh i vrednosti koje treba da odlikuju sve naše mališane. Igra se odvijala bez ljutnje, a u njoj su svi podjednako uživali, i učesnici, i publika. Ljutnje nije bilo, pa je, na kraju, i ime pobednika ostalo u drugom planu, jer je osnovna misija ove igre ispunjena kroz dečju radost, osmehe i druženje, zaključila je direktorka Vesna Jovanović.

Veličina slova: