Одржана јавна трибина о нацрту Одлуке о буџету за 2020. годину
6. децембра 2019.
Рукометашице до бода у дербију
9. децембра 2019.
Прикажи све

Не стаје се са инфраструктурним радовима у граду Прокупљу и околним селима

Члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица и в. д. директора ЈП за урбанизам и уређење Милисав Брајковић, данас су обишли радове на ископу канала за одвод атмосферских вода у Доњој Стражави.

-Било је неопходно да се ископају канали и поставе пропусти за воду, како се она не би задржавала на путу и правила проблеме житељима овог села, изјавио је Жарко Копривица и додао да је дужина пута где се изводе ови радови 400 метара.

Мештани Доње Стражаве изразили су задовољство што ће се овај деценијски проблем, решити.

Председник Савета Месне заједнице Доња Стражава, Славиша Стојановић, каже да је приликом обилних киша и отапања снега, неретко долазило до плављења подрума оближњих кућа.

-Када видим како се ради на ископу канала и постављању пропуста, радујем се што ће наш проблем бити решен, изјавио је седамдесетседмогодишњи Миливоје Стоиљковић и додао да ће се, након асфалтирања, које је у плану за наредну годину, овим путем брже долазити до Балиновца.

Већник Копривица обишао је и радове на насипању пута између Пасјачке и Соколичке улице у дужини од 170 метара. На овој деоници, у једном делу, изграђен је и потпорни зид.

-Да би се што боље искористило лепо време, сутра ће кренути и радови на ископу канала и постављању пропуста за одвод воде у Доњој Трнави, изјавио је он и додао да су средства за све ове радове, у укупном износу од око 1.200.000 динара, издвојена из локалног буџета.

 

Величина слова: