Šesta akcija besplatnih preventivnih pregleda
21. februara 2018.
Sutra bez vode zbog radova
21. februara 2018.
Prikaži sve

Nedelja bogata kulturom

Baš kao što se i očekivalo za „Veče sevdaha“, koje je sinoć organizovao prokupački Dom  kulture tražila se karta više. U prijatnoj atmosferi, publika je uživala u izvođenju sevdalinki već poznatih topličkih solista. Ovom koncertu prisustvovala je i većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić.

Prokupački Dom kulture će večeras u 18 časova  biti domaćin ljubiteljima pisane reči, koji žele da se upoznaju sa novim brojem časopisa za  književnost, kulturu i društvena pitanja „Tok“. Već u petak 23. februara ova ustanova  će ugostiti pesnike iz svih krajeva naše zemlje na Sretenjskim susretima, koji se u našem gradu tradicionalno organizuju već trinaestu godinu zaredom.

Ono što je još važnije, kako kaže organizator ovih susreta Dom kulture, jeste da se oni vraćaju tamo gde i pripadaju, svojoj matičnoj kući.

Tridesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje ugostiće književni stvaraoci iz Toplice u renoviranoj zgradi Doma kulture. Svaki od njih kazivaće po jednu svoju pesmu, a najbolji će biti nagrađeni Sretnjskom poveljom i Sretenjskim odličjem. Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“. najveća nagrada za ovogodišnje dobitnike ipak će biti objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.

„Sretenjski susreti“ će ove godine po četvrti put biti održani u vidu pesničkog maratona i po četvrti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice Sretenjskih susreta 2015. godine.

Veličina slova: