Победе рукометаша и фудбалера
6. маја 2019.
Дечији песници гости књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“
6. маја 2019.
Прикажи све

Нема болести у засадима воћа

Киша која је падала претходних дана, обрадовала је пољопривреднике. По речима стручњака, пољопривредне културе, без обзира да ли се ради о воћарским или ратарским, налазе се у добром стању.

Саветодавац за заштиту биља у Пољопривредно стручној и саветодавној служби у Прокупљу, Ивана Обрадовић, рекла је да у засадима воћа није забележена ниједна болест.

-Након обиласка воћњака под вишњом, шљивом, јабуком није примећено присуство монилије или неке друге болести. Очигледно је да су воћари благовремено послушали савете стручњака и са адекватним препаратима заштитили своје воћњаке, изјавила је Обрадовић и додала да се ове године очекује мањи род вишње у односу на прошлу годину.

Према њеним речима, на појединим парцелама појавила се пепелница и рђа и због тога ратари, чим то временске прилике буду дозволиле, треба да изврше третман одговарајућим фунгицидима.

-Мај је месец када се временске прилике често мењају. Да би спречили појаву било какве болести на пољопривредним културама, неопходно је да се слушају савети стручњака и благовремено примењују заштитна средства, изјавила је Ивана Обрадовић.

Величина слова: