Током јануара и фебруара месеца, Народна кухиња радила је без прекида. Социјално угроженим породицама, дневно се делило око 300 оброка.
-Радним данима, делила су се кувана јела. Ни током викенда, корисници Народне кухиње нису остајали без хране, јер су тада добијали суве оброке, изјавио је секретар Црвеног крста у Прокупљу Драган Суботић и додао да се месечно, у просеку, подели 6.600 куваних и 1.200 сувих оброка.
Према његовим речима, намирнице за кувана јела добијају од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Црвеног крста Србије, док за куповину сувих оброка, средства обезбеђује локална самоуправа.
Драган Суботић је истакао да се храна дели на основу спискова које Црвени крст добија од Центра за социјални рад.