За пољопривреднике који се баве производњом повртарских култура под пластеницима и стакленицима нема одмора. Без обзира на временске прилике, у затвореном простору се могу регулисати вегетациони фактори, као што су температура, влажност ваздуха, јачина осветљења, концентрација угљен-диоксида и други неопходни параметри који утичу на производњу.
-Производња у затвореном простору, односно под пластеницима и стакленицима на подручју Топлице из године у годину се повећава. Пољопривредници који се баве производњом повртарских култура у затвореном простору сада морају посебну пажњу да посвете заштити, изјавио је саветодавац за заштиту биља у Пољопривредно стручној служби Прокупље Душан Грујић и додао да пре почетка садње било које пољопривредне културе у затвореном простору треба обавити дезинфекцију заштићеног простора на бази бензоеве киселине како би се спречила појава штеточина, као што су лисне ваши, штитасти мољац, гриње и поједине гљивичне болести.
Према његовим речима, лиснато поврће које се сада гаји, а то је зелена салата, спанаћ, рукола, има кратку вегетацију и због тога га могу „напасти“ разне штеточине и болести лишћа због повећане кондензације у пластеницима.
-Употребом фунгицида на бази металаксила и у комбинацији са бакром или инсектицидом врши се заштита од ових болести, рекао је Грујић и додао да сви пољопривредници који се баве производњом у затвореном простору савете о примени заштитних средстава могу добити у просторијама ПСС које се налазе у згради Бизнис инкубатор центра.