Sa skupštinskog zasedanja: Gradi se spomen-obeležje u znak zahvalnosti ruskom narodu
13. juna 2019.
Predstavljena knjiga „Matica toplička“ u prokupačkom Muzeju
14. juna 2019.
Prikaži sve

Nepoznate osobe poskidale prskalice sa fontane u parku junacima “Gvozdenog puka”, Simonović: Čuvajte grad u kome živite!

Nepoznate osobe poskidale su i odnele prskalice sa fontane u Spomen-parku junacima “Gvozdenog puka” kod Železničke stanice, i na taj način oskrnavile spomenik hrabrim Topličanima koji su svoje živote dali za slobodu.

Tim povodom, gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, održao je danas konferenciju za novinare, kako bi, između ostalog, apelovao na građane da čuvaju grad u kome žive.

-Nepoznati počinioci poskidali su prskalice sa fontane, koja se nalazi na ovom važnom istorijskom mestu. Nije reč o velikoj šteti, ali ovo delo svakako treba osuditi, da se ne bi i ubuduće ponavljalo, jer ovaj spomenik predstavlja značajno mesto za naš grad, ali i zemlju u istorijskom smislu. Spomen-obeležje je podignuto u znak sećanja na velike junake, koji su živote dali za Toplicu, rekao je Simonović.

On je naglasio da će Grad Prokuplje ubuduće nastojati da uloži veće napore, kako bi spomenike od kulturno-istorijskog značaja u našem gradu zaštitio u potpunosti.

-Apelujem na naše sugrađane da i sami štite ono što je važno i što ima vrednost u svakom smislu za naš grad. Nije dobro da ulažemo sredstva u popravljanje onog što je uništeno, bolje je da ih uložimo u nove projekte i razvoj našeg grada, istakao je Simonović i dodao da je policija upoznata sa ovim slučajem.

-Razgovarao sam sa načelnikom policije, biće pojačana njihova aktivnost, posebno u parkovima, šetališnoj zoni, igralištima. Verujem da će počinici biti pronađeni, obzirom da je ceo kompleks pokriven sigurnosnim kamerama, istakao je Simonović.

On je podvukao da će Grad Prokuplje uskoro obezbediti i video nadzor na svim važnim mestima u gradu, kako se ovo više ne bi dešavalo.

Veličina slova: