Прокупачки музеј на фестивалу „Наук није баук“
29. марта 2018.
Дејан Миловановић, шеф кабинета министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића посетио Прокупље
29. марта 2018.
Прикажи све

Нова зелена пијаца и мост биће и украс Прокупља

Говорећи о пројекту нове затворене зелене пијаце председник Општине Прокупље Александар Симоновић је рекао да се ради о веома важном пројекту који ће решити проблеме како смештаја пијаце тако и кретања становника који гравитирају ка њој.

-Већ дужи низ година постоји потреба изградње нове пијаце на територији општине Прокупље, јер је мала пијаца веома неусловна и небезбедна, рекао је Симоновић. Он је објаснио да се постојећа пијаца налази у близини пешачког прелаза који повезује Основну школу Милић Ракић – Мирко и средњу Техничку школу “15 мај” тако да је ту најугроженија безбедност наше деце.

Симоновић је казао да је вреднос овог пројекта 1. 127. 000 евра и да су њиме конкурисали код Програма Уједињених нација за развој (УНДП). Према његовим речима први разговори су обављени као и  позитивна оцена пројекта и ефекта какав ће имати изградња пијаце.

-Такође смо конкурисали код Министарства привреде Републике Србије са пројектом изградње приступних саобраћајница за ову пијацу и паркинг простора. Вредност овог пројекта је нешто већа од 34 милона динара,  истакао је Симоновић и нагласио да је и овај пројекат веома добро оцењен и узет за финанасирање.

Делегирали смо људе који ће учествовати у изради тендерске  документације и у наредних 15 дана очекујемо да министарство привреде распише конкурс за извођење радова за изградњу приступних саобраћајница.  Тако да до средине ове године очекујемо да се изграде приступне саобраћајнице и паркинг простор за нову зелену пијацу, казао је Симоновић .

Он је нагласио да је урађен и пројекат за изградњу моста који треба да повеже ову нову пијацу са насељем  Сокићев  булевар. Тај мост биће изграђен на потезу између Сокићевог булевара, Средње пољопривредне школе и Еко пумпе. Ради о једном веома скупом и велелепном објекту који не само да ће решити функционалне проблеме већ ће заједно са новом пијацом бити и прави украс града, рекао је председник Симоновић.

 

Величина слова: