Штаб волонтерске помоћи ради од понедељка до петка
3. априла 2020.
Припрема додатних капацитета за смештај заражених корона вирусом
4. априла 2020.
Прикажи све

Нове мере о радном времену малопродајних објеката

Према одлукама и препорукама надлежних републичких органа и кризних штабова, које је основала Влада Републике Србије, рад малопродајних објеката биће организован по следећем принципу.
Радно време са потрошачима у малопродајним објектима, током трајања ванредног стања, биће од понедељка до петка од 7 до 15 часова, а суботом, за грађане старије од 65 година од 4 до 7, а за остале грађане од 8 до 12 часова. Недеља ће бити нерадан дан.
Што се тиче трговаца, рад логистичких центара и снабдевање објеката, може да се обавља целодневно, у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица. Трговац може, у складу са горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.
Број потрошача у малопродајним објектима, може бити један потрошач на десет квадратних метара, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача, у складу са Обавештењем објављеним на интернет презентацији Владе Републике Србије 21. марта 2020. године.
Величина слова: