Млади добровољци настављају са акцијом: Синоћ дезинфиковани Сокићев и Јабукар
21. марта 2020.
Посебна амбуланта за пацијенте са симптомима респираторних инфекција и за лица која долазе са угрожених подручја
21. марта 2020.
Прикажи све

Нове мере у циљу спречавања ширења вирусне инфекције и заштите најугроженијих

Kризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља, у циљу спречавања ширења инфекције вирусом корона, али и са намером да се обезбеди уредно функционисање услуга на нашем подручју, донео је наредбе које се односе на рад малопродајних објеката са потрошачима, као и наредбу о оснивању штаба волонтерске помоћи 65+, који има задатак да помогне најстаријим суграђанима.
Наредбом којом се ограничава радно време са потрошачима у малопродајним објектима, а која је донета 21. марта 2020. године и која одмах ступа на снагу, налаже се да радно време буде реализовано у периоду од 7 до 18 сати, и то од понедељка до суботе, док ће у недељу радити од 8 до 18 сати.
У циљу заштите, наредбом је прописано да на четири квадратна метра у радњи, може бити један потрошач, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености.
У циљу да се заштити здравље најстаријих суграђана, одређени су малопродајни објекти СЗТР „Чутура“, у којима ће се рад организовати од 4 до 7 сати и то недељом. Продаја за најстарије, у наведеном времену, организоваће се у објектима у Улици Ратка Павловића Ћићка бр. 151, под називом „Зелени маркет“, као и у продавници у Улици Ратка Павловића Ћићка бр. 259,  „Сокићев булевар“ и у малопродајном објекту у Kосовској 140 на Царини.
Наредбом кризног штаба, организоваће се штаб волонтерске помоћи 65+, чији ће чланови бити на услузи најстаријим суграђанима, за набавку хране, лекова и других основних средстава за живот.
Треба подсетити да реализацију свих наредби и препорука кризног штаба прате и контролишу надлежне инспекције Градске управе Града Прокупља.
Величина слова: