Песнички караван „Од Дома до куће“
24. јула 2019.
На дечијем игралишту на Хисару постављени столови и клупе
25. јула 2019.
Прикажи све

Нови апарати обогатили прокупачку Болницу

Општа болница „Др Алекса Савић“ у Прокупљу богатија је за три нова апарата, за које је Министарство здравља Републике Србије издвојило око осам милиона динара, док је близу 400.000 динара ова здравствена установа определила из сопствених средстава.

Нови ултразвучни апарат намењен је Служби гинекологије и акушерства и за његову набавку Министарство здравља издвојило је 5.200.000 динара.

Како истичу надлежни у прокупачкој Болници, овај апарат знатно ће допринети унапређењу квалитета рада ове службе.

Паралелно са овом набавком, Општој болници „Др Алекса Савић“ испоручен је „Visual YAG III laser”, за потребе Очног одељења. Вредност овог апарата је 2.728.000 динара, које је такође обезбедило Министарство здравља Републике Србије.

-Апарат који смо добили од Министарства здравља је трећа генерација YAG ласера и служи за лечење секундарне катаракте. Овим ласером смо заокружили комплетне операције катаракте, код којих се након 4-5 година од операције јавља замућење задње капсуле, објаснио је др Зоран Мировић.

Како истиче, до сада, због недостатка оваквог апарата, није било могуће решити овакве компликације које су очекиване након операције катаракте и да су због тога пацијенти одлазили на нишку Очну клинику.

-Министарство здравља је препознало квалитет нашег рада, јер Очно одељење прокупачке болнице важи за једно од најбољих у свом рангу, где се годишње обави око 600 операција катаракте, нагласио је др Мировић.

И Одељење оториноларингологије је набавком новог апарата добило могућност да још више унапреди свој рад. Из сопствених средстава, прокупачка Болница набавила је тимпанометар, апарат за испитивање слуха, чија је вредност 396.000 динара.

Према речима начелника Одељења ОРЛ, др Вукоја Маричића, ово је један од најсавременијих, али и најједноставнијих апарата за дијагностику болести ува, нарочито када су у питању обољења средњег ува.

Општа болница „Др Алекса Савић“ у Прокупљу наставиће тренд доброг рада и пословања и у наредном периоду, уз подршку и помоћ Министарства здравља Републике Србије, као и бројних сарадника и пријатеља, а све у циљу бржег и ефикаснијег лечења пацијената са територије целог Топличког округа.

Величина слова: