Mladi sportisti kojima se ponosimo
13. aprila 2018.
Sprovedena akcija „Deca vas vole i mole“
13. aprila 2018.
Prikaži sve

Novi pravilnik za podsticajna sredstva

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donelo je nove izmene Pravilnika o podnošenju zahteva za podsticajna sredstva u poljoprivredi. Sredstva su namenjena za poljoprivrednu mehanizaciju, opremu i nabavku kvalitetnog priplodnog materijala za stočarstvo. Za razliku od prošle godine, kada su se zahtevi  Upravi za trezor podnosili od 15. aprila do 1.jula, ove godine oni će se  podnositi od 1. jula do 30.septembra.

-U oblasti biljne proizvodnje registrovana poljoprivredna gazdinstva zahteve za podsticaje mogu da podnose za kupovinu mehanizacije i opreme za navodnjavanje, nabavku novih plastenika i opreme za proizvodnju u zaštićenom prostoru, nabavku protivgradne opreme, novih priključnih mašina i opreme za setvu, sadnju i berbu, izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje ( PSS ) Duška Petrović, dodavši da pravo na podsticaje mogu da ostvare pored vlasnika poljoprivrednih gazdinstava i zemljoradničke zadruge, srednje poljoprivredne škole i naučno istraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede, preduzetnici i nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Prema njenim rečima u oblasti stočarstva podsticaji se dodeljuju za nabavku kvalitetnog priplodnog materijala, nabavku opreme i mehanizacije za pripremu i distribuciju stočne hrane, nabavku opreme kojom se štiti dobrobit životinja, za investicije u pčelarstvu i nabavku opreme za proizvodnju konzumnih jaja.

-Zainteresovanim poljoprivrednicima zaposleni u PSS pružiće neophodnu pomoć u popuni zahteva za dodelu podsticajnuih sredstava, naglasila je Petrović.

 

Veličina slova: