Обележен век постојања Фудбалског клуба Топличанин
26. децембра 2019.
Протекла година успешна за установе културе у Прокупљу
26. децембра 2019.
Прикажи све

Нови „Ток“ обрадовао читаоце

Часопис за књижевност, уметност, културу и друштвени живот „Ток“, и овог децембра је обрадовао своје читаоце. У прокупачком Дому културе, на велико задовољство љубитеља писане речи, синоћ је представљен садржај овог 56. по реду часописа.

-Као и сваки пут, и сада смо водили рачуна о томе да у нашем „Току“ буду заступљене различите теме из различитих области. Трудимо се да увек, свако од наших читалаца, али и оних који први пут узму часопис у руке, нађе да прочита нешто, што баш њега интересује, рекао је главни и одговорни уредник „Тока“ Драган Огњановић.

Он је истакао да је посебно место на страницама овог броја припало важним дешавањима из области културе, те да управо зато 56. број „Тока“ бележи два велика и значајна јубилеја. Један је 50. година књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“, а други, стогодишњица постојања и рада прокупачког позоришта.

-Ова два јубилеја су свакако од велике важности за наш град, и управо из тих разлога имамо чиме да се поносимо, али и да се хвалимо нашим часописом, који све то бележи и чува занавек, нагласио је главни и одговорни уредник „Тока“ Драган Огњановић.

Квалитет овог часописа свакако се потврђује и тиме да је Министарство културе и информисања одлучило да финансира два часописа ове године. Како је најављено, следећи 57. број „Тока“, очекује се почетком марта следеће године. У њему ће, како је истакнуто на промоцији 56. броја овог часописа, бити најзаступљеније стваралаштво Ратка Зечевића, Данета Стојиљковића и Слободана Стојановића.

 

Величина слова: