Repriza dečije predstave „Mama, šta ako špagete ožive?“
10. januara 2019.
Spomenici kulture iz Kuršumlije deo projekta „Platforma za 3D digitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara Srbije“
11. januara 2019.
Prikaži sve

Obavezna obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava

U narednom periodu, Poljoprivredna savetodavna služba Prokuplje će u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, kroz organizovanu kampanju, vršiti promociju Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kako bi poljoprivredni proizvođači izvršili upis svojih gazdinstava, obnovili registraciju, što u protekle dve godine nisu imali obavezu, i prijavili promenu podataka.

Vršilac dužnosti direktora Poljoprivredne savetodavne službe Prokuplje, Dejan Tonić, ističe da će tokom januara na oglasnim tablama jedinica lokalne samouprave Topličkog okruga biti istaknuta obaveštenja da će u PSS-u Prokuplje i svim odeljenjima za poljoprivredu jedinica lokalne samouprave Prokuplja, Blaca, Žitorađe i Kuršumlije poljoprivrednici moći da dobiju svu neophodnu pomoć oko registracije i obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

-Imaćemo niz savetodavnih aktivnosti u saradnji sa lokalnim samoupravama Topličkog okruga kroz grupne metode rada, tribine i predavanja, gde ćemo upoznati poljoprivredne proizvođače sa upisom i obnovom gazdinstava u registar, ističe Tonić i poziva proizvođače da se obrate u PSS Prokuplje radi neophodne pomoći.

U PSS-u takođe ističu da je ovo obaveza svih proizvođača, i da je rok za registraciju i obnovu registracije, odnosno promenu podataka od 1. marta do 30. aprila.

Sve informacije mogu se dobiti u: PSS Prokuplje, Vasilija Đurovića Žarkog 13 (027/210-055), Gradska uprava Prokuplja, Odeljenje za poljoprivredu, kancelarija broj 21 (027/324-040, lokal 121), Opština Žitorađa, Odeljenje za poljoprivredu (027/8362-211, lokal 112), Opština Blace, Odeljenje za poljoprivredu, kancelarija broj 38 (027/371-079) i Opština Kuršumlija, Kancelarija za poljoprivredu (027/385-892).

Veličina slova: